بیت کوین یک ارز دیجیتال یا پول الکترونیک است که از طریق استخراج کردن بدست می آید. عملیات استخراج بیت کوین دارای مزایا و معایبی است. در مقاله پیش رو با چیستیِ بیت کوین، مزایای استخراج بیت کوین و معایب استخراج بیت کوین آشنا می شوید.
همه چیز با انتشار مقاله ای توسط ساتوشی ناکاماتو در سال 2008 شروع شد. چه مقاله ای؟! مقاله ای که در آن از یک نوع پول الکترونیک نام برده شده بود، درست است، بیت کوین!!
ساتوشی با نام بردن از این پول الکترونیک یا ارز دیجیتال آغازگر انقلاب عظیمی در رسانه ها شد و موجب شد اقتصاد دانان بسیار بزرگی در سر تا سر دنیا به بحث و تبادل نظر درباره این ارز بپردازند. بیت کوین اولین ارزی بود که به صورت الکترونیک به بازار عرضه شد. ارزی که پشتوانه ای مانند بانک ندارد و کاملا توسط مردم کنترل می شود؛ به همین دلیل تورمی روی آن تاثیر ندارد.
بیت کوین به دلیل بی پشتوانه بودن در ماه های ابتدایی ورود به بازار، با اختلاف نظرهای فراوانی روبرو شد؛ اما دیری نپائید که جایگاه اصلی خود را در بین علاقمندان و سرمایه گذاران پیدا کرد و به کیف پول مردم جامعه نفوذ کرد. این ارز توانست در مدت بسیار کوتاهی عنوان پادشاه ارزهای دیجیتال را به خود اختصاص دهد و محبوبیت آن روز به روز بیشتر شد.
در حقیقت بیت کوین یک ارز دیجیتال یا پول الکترونیک است که می توانید به راحتی در هر نقطه ای از دنیا از آن برای خرید محصول مورد نظر استفاده کنید یا انتقال وجه انجام دهید. البته سرعت انجام تراکنش بیت کوین پایین تر از تراکنش با پول های فیزیکی موجود است که این امر یکی از معایب این ارز می باشد. پول های فیزیکی و قابل لمسی که به وفور در کیف های پول ما وجود دارند متمرکز هستند و به راحتی روزانه به تعداد آنها افزوده میشود، یعنی قابل چاپ هستند و به همین خاطر تورم روی آنها وجود دارد. اما ویژگی اصلی بیت کوین غیر متمرکز بودن آن و غیرقابل چاپ بودن تعداد بیشتری از آن است. ورود بیت کوین به فضای اقتصادی موجود موجب تحولی عظیم و شکل دهی شکل جدیدی از نظام اقتصادی در آینده شد.
عرضه و توزیع پول های امروزی یا فیات ها توسط دولت انجام می شود، اما بیت کوین به این صورت نیست. افرادی که از این پول الکترونیک استفاده می کنند قوانین این شبکه را مطالعه میکنند و می پذیرند و سپس از این ارز استفاده می کنند. قوانین شبکه به طور کاملا شفاف در اینترنت وجود دارد و همه افراد می توانند به راحتی به این قوانین دست یابند.
چند دسته از افراد در این شبکه حضور دارند:
گروه اول افرادی هستند که به استخراج این ارز می پردازند (که در ادامه شرح داده خواهد شد).
گروه دوم افرادی هستند که با عنوان توسعه دهندگان شناخته می شوند که مسئولیت بهبود نرم افزار بیت کوین را به عهده دارند.
گروه سوم دستگاه ها یا نود هایی هستند که به شبکه وصل شده اند.
همکاری و هماهنگی این سه گروه کنار یکدیگر باعث رشد و تداوم این شبکه شده است. طبق تحقیقات صورت گرفته از بیت کوین بیشتر برای سرمایه گذاری استفاده می شود تا برای خرید کالا یا دریافت خدمات. پس اینجا متوجه می شویم که بیت کوین یک دارایی محسوب می شود، البته دارایی ای که ارزش آن در طول زمان حفظ می شود.
پس از آشنایی با بیت کوین باید با استخراج یا ماین کردن بیت کوین آشنا شویم. همچنین در ادامه به معایب استخراج بیت کوین و مزایای آن نیز می پردازیم. به طور کلی در عملیات ماینینگ یا استخراج زمانی که یک بلوک (بلاک) آزاد می شود، همه ماینرهای موجود در شبکه برای رمزگشایی این بلوک (بلاک) جدید وارد عمل می شوند و به سرعت سعی در رمزگشایی بلاک مورد نظر میکنند. توجه داشته باشید که عملیات ماینینگ توسط کامپیوتر های شخصی هم قابل انجام است، اما به سرعت سیستم را از بین میبرد؛ چرا که قدرت بسیار بالایی برای پردازش نیاز است. در این میان دستگاه هایی که قدرت هش بالاتری دارند و پردازنده قدرتمندتری دارند، امکان بیشتری برای موفق شدن دارند و پس از یافتن رمز، بلوک بسته میشود و پاداش بلوک به ماینر مورد نظر داده می شود و بلوک جدید باز می شود و الی آخر. توجه داشته باشید که قدرت یک فارم یا مزرعه ارز دیجیتال بسیار بیشتر از یک ماینر عمل می کند و شانس موفق شدن بالاتر است.
درباره فارم یا مزرعه ماینینگ بیشتر بخوانید:
از جمله برخی از مزایای استخراج بیت کوین می توان به موارد زیر اشاره کرد:
جهت مطالعه تمامی مزایای استخراج بیت کوین اینجا کلیک کنید.
همانطور که هر کاری هم مزایا دارد هم معایب، استخراج بیت کوین نیز از این قاعده مستثنی نیست. در ادامه به برخی از معایب استخراج بیت کوین می پردازیم:
در این نوشته به طور کامل با بیت کوین و تاریخچه کلی آن آشنا شدیم، عملیات استخراج و مزایا و معایب آن را بررسی کردیم و دریافتیم هر سیستمی علاوه بر مزایایی که دارد دارای معایبی نیز می باشد. از معایب استخراج بیت کوین می توان به پیچیدگی عملیات، گران بودن تجهیزات، کلاهبرداری های کلان و گاها افت سرمایه اشاره کرد. ویرا ماینر با دانش تخصصی در حوزه مشاوره، طراحی و راه اندازی فارم به صورت کاملا قانونی آماده خدمت رسانی می باشد.
برچسب ها: ارز دیجیتالبیت کوین همواره به دلیل برخی مشکلات سیستمی و ساختاری مورد انتقاد کارشناسان قرار میگیرد. پروتکل لایه دوم بیت کوین به نام Ark قصد دارد؛ چالشهای مقیاس پذیری و مشکلات ناشی از محدودیتهای درون شبکهای را به حداقل میزان ممکن برساند. هدف پروتکل Ark، ایجاد یک سیستم…
مفهوم بلاک چین پیش از پیدایش رمزارزها وجود داشت؛ اما به واسطه ارزهای دیجیتال در جوامع جهانی فراگیر شد. در واقع بسیاری از افراد پیش از شکلگیری بازار ارز دیجیتال با مفهوم بلاک چین و کاربرد آن آشنایی چندانی نداشتند. شبکههای بلاک چین انواع متفاوتی دارند؛ بلاک…
استخراج، یک بخش حیاتی از بازار ارزهای دیجیتال است. اما از آنجایی که استخراج ارز دیجیتال بستری برای فعالیت قانونی و کسب درآمد در شبکه بلاک چین به وجود آورده است؛ برای افراد خرابکار هم جذابیت خاصی دارد. تمام این عوامل باعث استقبال بیسابقه کشورهای تحریم شده…
بازار جذاب ارز دیجیتال به سرعت در حال تکامل است و توانسته توجه بسیاری از افراد در سراسر جهان را به خود جلب کند. از میان حوزههای مختلف ارز دیجیتال، استخراج به عنوان یکی از جالبترین و پیچیدهترین بخشها شناخته میشود. در این راهنمای جامع برای مبتدیان،…
صنعت ماینینگ طی سالهای گذشته در ایران رشد و گسترش فوق العادهای داشته است. سرمایهگذاری درست و اصولی میتواند بسیار سودآور باشد. سرمایهگذاری اصولی نیازمند فراهمسازی الزاماتی است. گرفتن مجوزهای لازم به عنوان ابتداییترین نکات قابل توجه هنگام راهاندازی فارم ماینینگ قانونی محسوب میشود. در این مقاله…