Skip to content

آموزش راه‌ اندازی فارم ماینینگ

تاریخ: ۱۴۰۱/۰۴/۰۵
زمان مطالعه: 15 دقیقه
نویسنده: Posted byفاطمه زیودار

ماینینگ ارزهای دیجیتال در سال های اخیر به عنوان یک روش کسب درآمد سودآور مورد استقبال بسیاری از سرمایه‌گذاران و علاقه‌مندان به تکنولوژی‌های جدید قرار گرفته است. فرآیند ماینینگ یا استخراج رمزارز، با استفاده از سخت افزارهای مختلفی قابل انجام است؛ از CPUهای خانگی گرفته تا سخت افزارهای پیشرفته‌تر نظیر کارت گرافیک و دستگاه های ASIC! هر چه تعداد سخت افزارهای استخراج بیشتر باشد؛ شانس شما برای کسب سود نیز بیشتر است. افرادی که با سرمایه بسیار بالا وارد صنعت استخراج ارز دیجیتال می‌شوند؛ چندین دستگاه ماینر خریداری می‌کنند. فارم ماینینگ با قرار گرفتن چندین دستگاه در کنار یکدیگر ساخته می‌شود. در این مقاله علاوه بر پرداختن به مفهوم فارم ماینینگ، اطلاعات مربوط به نحوه راه‌اندازی فارم ماینینگ خانگی و صنعتی را در اختیار شما قرار می‌دهیم؛ با ویراماینر همراه باشید.

آموزش راه اندازی فارم ماینینگ خانگی

فارم ماینینگ در ابعاد مختلف طراحی و پیاده‌سازی می‌شود. به بیان دیگر می‌توان فارم ماینینگ را با تجهیزات، دستگاه‌های بیشتر در مقایس صنعتی یا مقیاس کوچک‌تر در حدی که بتوان دستگاه‌ها را در خانه هم نگه داشت، راه اندازی کرد.

در این بخش از مقاله نحوه راه‌اندازی فارم ماینینگ خانگی را آموزش می‌دهیم. اما پیش از هر چیز این نکته را در نظر بگیرید که راه‌ اندازی فارم ماینینگ خانگی در ایران، غیرقانونی است و پیگرد قانونی دارد؛ اما همچنان در برخی کشورها از این صنعت برای کسب درآمد استفاده می‌شود؛ لذا مقاله پیش رو صرفا آموزش راه‌اندازی است. فارم‌های صنعتی و فارم‌های خانکی مکانیزم تقریبا یکسانی دارند. پس اگر نکات راه‌اندازی فارم بیت کوین را رعایت کنید؛ راه‌اندازی فارم ماینینگ خانگی برای شما بسیار ساده و پیش پا افتاده خواهد بود.


بیشتر بخوانید: بهترین ماینرها برای فارم صنعتی و خانگی در سال 2022


نکات راه اندازی فارم خانگی

در این بخش نکاتی که باید هنگام راه‌اندازی فارم ماینینگ در نظر بگیرید را بیان کردیم. اصلی‌ترین نکاتی که هنگام راه‌اندازی فارم ماینینگ موارد زیر را شامل می‌شوند:

  • استفاده از دستگاه‌ها با تراهش بالاتری که مصرف پایین
  • تری دارند
  • عدم انجام استخراج با استفاده از موبایل یا سیستم های خانگی و لپتاپ
  • محاسبه درآمد حدودی روزانه دستگاه
  • محاسبه آمپر و مصرف برق دستگاه
  • دستگاه های ماینر خود را مستقیما به برق وصل نکنید؛ چرا که با قطعی برق به طور ناگهانی، ممکن است قطعات شما آسیب ببینند. بنابراین در مسیر ماینر خود حتما از محافظ برق استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: استخراج بیت کوین و آموزش 6 مرحله‌ای راه‌اندازی مزرعه استخراج


چه مکانی برای راه‌ اندازی فارم ماینینگ خانگی مناسب است؟

اولین گام برای راه‌ اندازی فارم خانگی در نظر گرفتن مکان مناسب جهت احداث آن می باشد. متداول ترین مکان ها جهت ایجاد فارم ماینینگ خانگی، سرویس بهداشتی، انباری و پارکینگ (درصورت داشتن پارکینگ شخصی) است.
به دلیل وجود سر و صدای عموما بلند دستگاه های ماینر، مکان مورد نظر باید جایی باشد که موجب آزار همسایگان نشود. همچنین مکان مذکور باید دارای برق کشی مناسب به تعداد ماینرهایی که قرار می دهید نیز باشد.

فارم ماینینگ خانگی
آموزش راه‌ اندازی فارم ماینینگ خانگی

مکان انتخابی شما برای راه‌ اندازی فارم ماینینگ خانگی باید حتما دارای تهویه مناسب باشد که گرمای خروجی از ماینرها را به بیرون هدایت کند. گرم شدن ماینر ها یا قطعات آنها خسارات جبران ناپذیری خواهد داشت. گرما موجب سوختن برخی قطعات و آب شدن خازن های موجود روی برد اصلی می شود. پس حتما باید کانال کشی تهویه به درستی صورت پذیرد. کانال کشی تهویه به دو صورت قابل اجرا می باشد:

  • کانال کشی فلزی
  • کانال کشی با استفاده از ورق های شیشه ایِ پلاستیکی (که از نظر اقتصادی به صرفه تر می باشد)

استفاده از فن

برای جلوگیری از این آسیب دیدگی باید از فن های قوی، ترجیحا فن های صنعتی بلبرینگی استفاده شود و برای خنک شدن هر چه بیشتر و بهتر فضای موجود، بهتر است از پد های سلولوزی استفاده شود. حتما برای پدهای سلولوزی خود از چارچوب استفاده کنید. جهت آبرسانی پدهای سلولوزی می توانید از پمپ استفاده کنید. همچنین جهت جلوگیری از ورود گرد و غبار و کنترل کردن میزان رطوبت، از نانو فیلتر برای کاور کردن هر دو طرف پد سلولوزی استفاده کنید.

ماشین حساب ماینر ارزهای دیجیتال| محاسب درآمداستخراج ارز دیجیتال

سخت افزارهای قابل استفاده در راه‌ اندازی فارم ماینینگ خانگی

CPU: سی پی یو یا واحد پردازش مرکزی، از ابتدایی ترین ابزارها برای ماینینگ رمزارزها است. اما امروزه به دلیل افزایش سختی شبکه رمز ارزهای مثل بیت کوین، استفاده از این نوع سخت افزار به دلیل توان پردازشی پایین آن به صرفه نیست.

GPU: جی پی یو یا کارت گرافیک نیز یکی از ابزارهای پایه بود که برای استخراج ارز دیجیتال استفاده می شد؛ اما با گذشت زمان و روی کار آمدن دستگاه های جدید با قابلیت بالاتر این ابزار از چرخه استخراج بیت کوین خارج شد. امروزه از کارت گرافیک بعضا برای استخراج اتریوم یا برخی رمز ارزهای دیگر استفاده می شود. در حال حاضر استفاده از کارت گرافیک برای ماینینگ بیت کوین به صرفه نیست.

FPGA BOARD: بردهای اف پی جی ای نیز یکی از ابزارهای استخراج بوده که در گذشته بسیار مورد استفاده قرار میگرفته است؛ اما با گذشت زمان و جایگزین شدن دستگاه های مدرن تر با بازدهی بالاتر و مصرف پایین تر، این دستگاه ها نیز از رده استخراج بیت کوین خارج شدند.

ASIC: ایسیک یا اسیک ماینرها در حال حاضر آخرین نسل دستگاه های استخراج ارزهای دیجیتال هستند. این دستگاه ها توسط کمپانی های مختلفی همچون بیت مین و تحت عنوان انت ماینرها، تولید می شوند. اسیک ماینر ها پردازنده ها و میکروچیپ های بسیار پیشرفته ای دارند که تنها وظیفه استخراج رمز ارز مورد نظر را بر عهده دارند. در واقع به دلیل تک کاربره بودنشان، بهره وری بالایی دارند. اسیک ماینرها مدل های مختلفی دارند که با توجه به نیاز خود (با توجه به میزان مصرف برق و قدرت بهره وری) می توانید مدل مناسب را بین مدل های موجود انتخاب کنید.


بیشتر بخوانید: بهترین ماینرها برای فارم صنعتی و خانگی در سال 2022


چه مواردی در تعیین قیمت فارم ماینینگ خانگی تاثیر دارد؟

موارد بسیاری در تعیین میزان هزینه راه‌ اندازی فارم ماینینگ خانگی تاثیر گذار است که در ادامه به دو مورد مهم آنها اشاره می کنیم:

1- نوع سخت افزار انتخابی (که تاثیر شگرفی بر میزان هزینه دارد)

2- محل جغرافیایی: از نظر دسترسی به برق و میزان آب و هوا، موقعیت جغرافیایی بسیار مهم است؛ چرا که اگر محل زندگی شما گرم و مرطوب باشد، باید از فن های خیلی قوی تری استفاده کنید و همچنین نرخ خرابی و از کار افتادگی دستگاه های ماینر نیز بالا می رود. لذا این موارد هزینه های راه اندازی فارم خانگی شما را بالاتر می برد.

در راه‌ اندازی فارم ماینینگ خانگی جهت تامین سیستم آب رسانی به یک دبه 20 لیتری احتیاج دارید. دبه مورد نظر را از وسط نصف کرده و یک فلوتر توالت فرنگی روی آن قرار می دهیم. شلنگ خروجی آب و پمپ کولر را هم درون دبه قرار می دهیم.

مکان قرار گرفتن ماینر باید بالاتر از سطح زمین باشد؛ چرا که ممکن است بر اثر نشت آب، آب به ماینر برسد و به دستگاه آسیب وارد کند. نکته قابل توجه این است که سطحی که ماینر روی آن قرار میگیرد به صورت مش (توری) باشد که قابلیت عبور دادن جریان هوا را داشته باشد.

قرار دادن ماینر روی چهارپایه فلزی شبکه ای(مش)
راه‌ اندازی فارم ماینینگ خانگی

یکی دیگر از مواردی که باید هنگام راه اندازی فارم خانگی یا فارم صنعتی در نظر داشته باشید، نظارت بر روی فضای موجود با استفاده از دوربین است. به این صورت که در بخشی از فضا یک دوربین 360 درجه نصب کنید و بر روی موبایل یا رایانه شخصی خود در هر زمان و مکانی فارم خود را نظارت کنید. همچنین می توانید با استفاده از پریز یا ماژول هوشمند سیستم برق مکان مذکور را نیز به طور هوشمند از راه دور کنترل کنید. مهمترین نکته برای هر فعالیتی، حفظ امنیت آن فضا می باشد.

با استفاده از قفل مرغوب میتوانید این امنیت را تا حدودی فراهم کنید.

از صحت اتصال کابل ها و سوکت ها به دستگاه ماینر مطمئن شوید و سپس دستگاه ماینر را روشن و شروع به کار کنید.

سخن پایانی

همانطور که اشاره شد بخش زیادی از استخراج بیت کوین توسط فارم ها انجام می شود؛ اما قبل از راه‌ اندازی فارم ماینینگ خانگی باید تحقیقات لازم را به عمل آورید و پس از در نظر گرفتن موارد مختلف و سنجیدن میزان برق مصرفی و درآمد، در صورت به صرفه بودن می توان اقدام به این عمل کرد. حتما به این نکته توجه داشته باشید که اجرای فارم خانگی در ایران مجوز قانونی ندارد.

در پایان به این نکته نیز اشاره کنیم که ویرا ماینر آماده ارائه خدمات تخصصی مشاوره، راه اندازی و نگهداری مزرعه ارز دیجیتال، به سازمان‌ها، کسب و کارهای کوچک، متوسط و بزرگ و همچنین کلیه افراد علاقه‌مند به این حوزه است.

UP